В обмінниках і банках американську валюту продають, як і вчора, - за 21,8 гривень, а купують - за 20,5 гривень. На міжбанку долар подорожчав на 5-20 копійок. Тепер валюту продають за 21,3 гривень, а купують – за 21,15 гривень.

"Можна говорити про певну стабілізацію на валютному ринку. Як бачимо, після терактів у Донецьку та Донецькій області минулого тижня курс навіть не похитнувся. Тобто долар вже не залежить від військової активності на проблемних територіях", - говорить "Знай" Павло Мельник, директор консалтингової компанії "МПП-консалтинг".

До кінця червня курс долара не зміниться.

"На відміну від жовтня-грудня минулого року, дії російських окупантів не позначаться на курсі. Адже всі, хто хотів, вже виїхали із Донбасу та Луганської області. Купили замість гривень валюту. Конфлікт став звичайним явищем. Тому його загострення вже не викличе збільшеного ажіотажу на американську валюту", - вважає експерт.

Матеріал за темою Долар на міжбанку подешевшав на 1,14 гривні

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його дослідженнями, на курсоутворення зараз впливає здебільшого інфляція.

"Це один із головних факторів. У Донецькій і Луганській областях зупинилася низка підприємств, що працювали на експорт. Через це в Україну йде менше валютної виручки. До того ж продовжується подорожчання деяких товарів, через стрибок вартості долара на початку року. Наслідком є поступове знецінення гривні", - пояснює фахівець.

Матеріал за темою "Вартість долара залежатиме від військових дій на Сході" - експерт

До кінця року він прогнозує курс 23 гривні за долар.

"Це буде виключно через інфляцію. Оскільки гривня щомісяця дешевшає, то відповідно долар дорожчає. Різкого подорожчання американської валюти не буде. Її вартість коливатиметься із тижня в тиждень. Восени матимемо коливання на рівні 22-23 гривні за долар", - говорить Павло Мельник.

Нагадаємо, минулого тижня американську валюту продавали за 21,5 гривень, а купували — за 20,5 гривень.