Новий губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі запровадить електрону чергу в дитячі садочки і створить Єдиний митний центр задля боротьби з корупцією на кордоні.

"Сьогодні батьки платять навіть за черги в дитячі садочки, чекаючи по кілька років без гарантії результату. Ми запровадимо відкриту електрону чергу вже за 15 днів", - сказав Саакашвілі.

Також він пообіцяв змінити правила будівництва в регіоні. Зокрема, дозвіл на будівництво в області можна буде отримати через 15 днів, а в межах Одеси – за 10.

Читайте також: В Одещині звільнили голів 5 районних адміністрацій

Головним завданням Саакашвілі вважає боротьбу з корупцією на митниці.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Поки я не приїхав сюди, хотіли призначити нового керівника митниці. На моє прохання цей процес був зупинений. Це має бути прозорий конкурс, а не призначення. Я з'ясував, що щорічно через злодійство на Одеській митниці бюджет недоотримує 1 млрд доларів", - сказав губернатор.

Для ефективної роботи митників, Саакашвілі створить Єдиний митний центр за грузинським зразком та зупинить контрабанду через Придністров'я.

"Мене не задовольняє, коли митника хапають на хабарі в 500 гривень, коли говорити треба про мільйони гривень. Ми підемо за великою рибою", - пообіцяв Саакашвілі.

Для розвитку економіки регіону, губернатор пообіцяв відремонтувати дорогу Одеса-Рені, яка з'єднує регіон із Євросоюзом.

"Сьогодні, щоб доїхати до кордону потрібно 8-9 годин, і ви ще й розіб'єте свою автівку. Тому дорогу ми мусимо почати будувати вже цього року. Я вже направив відповідне прохання до президента і уряду. Будь-якими шляхами, але ми мусимо знайти для цього гроші", - наголосив Саакашвілі.

Читайте по темі: Порошенко доручив Саакашвілі боротися з корупцією в Одесі

Крім того, губернатор реорганізує обласну адміністрацію. Наразі в ній працює 800 співробітників. Тому планується значне скорочення.

"Ми мусимо бути багатими щонайменше в 25 разів. Я не знаю більш привабливого міста в Причорномор'ї ніж Одеська область і ми реалізуємо цей потенціал", - сказав Саакашвілі.