Вперше за 100 років на купюрі з'явиться жіноче обличчя

Джейкоб Лью, міністр фінансів США, повідомив, що обирати, хто буде зображений на грошах, довірять громадянам країни шляхом голосування. Інформацію оприлюднять наприкінці 2015 року.

Купюри випустять у 2020 році – на честь 100-річного ювілею прийняття 19-ї поправки до конституції Америки, яка дозволила жінкам брати участь у голосуванні. До слова, обличчя на валюті,відколи вони були введені в обіг, змінювалися усього кілька разів.

Остання жінка, чий портрет з'явився на американських банкнотах, була Марта Вашингтон – дружина першого президента США Джорджа Вашингтона. Срібний сертифікат (вид паперових грошей) використовувався з 1891 по 1896 рік.

Нагадаємо, сьогодні на 10-долларовй банкноті зображений перший міністр фінансів країни Олександр Гамільтон.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Читайте також: До кінця року долар подорожчає до 23 гривень

Останні кілька років, американські активісти проводять компанію по розміщенню жіночого портрету на двадцятці. В березні цього року їм завершилося онлайн-голосування і перемогу отримала Гаррієт Табмен, яка бореться проти рабства.