"Газ, який ми закуповуємо, незалежно чи в Росії, чи в Європі, ціна відповідає ціні на кордоні."

Про це сьогодні заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"Цей газ треба ще транспортувати, закачати в сховище. Потім доставити до споживача. І, крім того, зверх цієї ціни, як ви розумієте, нараховується ПДВ. Тому транспортування становить приблизно близько 700 грн, залежно від місця, де знаходиться споживач, і вартості зберігання у сховищі. Це становить приблизно $35 і ПДВ на всю цю суму. А це додаткових $65. Тому $340 - ринкова ціна ", - так Міненергетики аргументував, чому населенню газ відпускають по $ 340, а не по $ 250.

Читайте також: НБУ вимагає своєчасних виплат зарплат українцям

Нагадаємо, розрахункова ціна газу "Газпрому" для "Нафтогазу України" без знижки становить для третього кварталу 2015 року - $ 287,15, четвертого - $ 262,5 за тисячу кубометрів. Раніше Володимир Демчишин заявляв, що російський газ обійдеться Україні дешевше європейського. У майбутніх газових переговорах Росії і України буде три ключових моменти, пов'язаних з наданням знижки на російський газ на третій і четвертий квартал. Згідно із заявою міністра енергетики Російської Федерації Олександра Новака, знижка на постачання російського газу Україні в третьому-четвертому кварталі 2015 може бути менше 30% від контрактної ціни.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще