У столиці 18-19 липня, на території Нацзаповідника "Софія Київська", відбудеться незвичайний художньо-історичний фестиваль "Анна-фест".

Свято буде присвячений знаменитій Анні Ярославні, молодшої дочки київського князя Ярослава Мудрого і французькій королеві.

"Особистості цієї великої неординарною жінки в нашій країні, на жаль, приділяють значно менше уваги, ніж у Франції", - кажуть організатори.

"Софію Київску" невипадково вибрали місцем для проведення цього заходу. Саме звідси княжна Анна у свій час відправлялася в чужу далеку країну, щоб стати дружиною французького короля Генріха I ", - повідомляє заповідник.

Матеріал по темі: Чернігівський фестиваль борщу нагодував 850 людей

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відвідувачів фесту чекають кінопокази, майстер-класи, зустрічі з істориками, письменниками та акторами, які торкалися до теми життя Анни. Також гості зможуть побувати в школі Високого Етикету від Французького інституту, де кожен зможе на хвилинку відчути себе справжнім монархом.

Родзинкою "Анна-фесту" стане світломузична презентація макета пам'ятника Анні Ярославні.