Україна й досі продовжує фінансувати чемпіонат ЄВРО-2012, котрий відбувся три роки тому. Такий факт з'ясували журналісти програми "Схеми".

Згідно повідомлення Міністерства фінансів, цього року на утримання Нацагентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 з державного бюджету виділили маже півмільйона гривень.

Найцікавіше, що суми, які позичили на чемпіонат, ідуть окремим пунктом. Півмільйона чиновники витратили на утримання Нацагентства та його співробітників. Більше 220 тисяч становить зарплатня, 81 тисяча йде нарахувань на зарплатню, понад 15 тисяч гривень – оплата комунальних послуг, ще понад 170 тисяч становлять поточні витрати.

Нацагенство, котре займалося організацією Євро-2012, ліквідували у січні 2014 року. На його базі створили Агентство з підготовки до Євробаскету-2015, з умовою, що воно ж претендуватиме на проведення зимових Олімпійських та Параолімпіських ігор у 2022 році. Але європейці вирішили перенести Євробаскет -2015, а в олімпійському комітеті заявили, що не будуть подавати заявку на проведення ігор у 2022 році.

Читайте також: Українські баскетболістки стартували з перемоги на Європейських іграх

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чим займається дивне агентство, невідомо. Його керівником був будівельник із Донеччини Володимир Ковалевський, але у 2014 році його люстрували.

Саме агентство спочатку орендувало офіс у бізнес-центрі "Парус", а згодом особняк по вулиці Хотівській, 4, опісля просто зникло.

За час підготовки до Євро-2012 через Нацагентство пройшло понад 40 мільярдів гривень бюджетних коштів. Вже на початку 2013-го Рахункова палата дійшла висновку, що половину цієї суми, приблизно 19 мільярдів гривень, використали неефективно і з порушенням тендерної процедури.