У Міністерстві надзвичайних ситуацій Росії наголосили, що автомобілі везуть до Донецька та Луганська медикаменти та продукти харчування. Ця колона стала 31-ю за рахунком з серпня минулого року.

Про це повідомляє УНІАН.

"Автоколони МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу перетнули російсько-український кордон, зараз одна з них слід в бік Донецька, друга - у напрямку до Луганська", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: 29-й путінський "гумконвой" привіз на Донбас військові шоломи

Російські ЗМІ стверджують, що в огляді машин брали участь представники прикордонної та митної служб України, і що ніяких зауважень від них не надходило.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У складі колони понад 100 автомобілів, які везуть понад 1 тисячі тонн гуманітарних вантажів - це медикаменти, в тому числі інсулін та дезінфікуючі засоби.

А також продукти харчування, серед яких - макаронні вироби, різні крупи, борошно, чай.

Перед відправкою колони в Донському рятувальному центрі МНС Росії провели плановий технічний огляд техніки, її заправку і заміну необхідних витратних матеріалів.

З водіями-рятувальниками провели додаткові заняття з техніки безпеки і водіння в екстремальних умовах.

"До складу колони входять медики і техперсонал для надання допомоги в дорозі водіям і співробітникам, які супроводжують вантаж", - зазначили в МНС.

Передачею "гуманітарних вантажів" РФ порушує норми міжнародного права. Українські прикордонники та представники Червоного хреста неодноразово заявляли, що не мають можливості перевіряти вміст фур.

РНБО і штаб АТО відзначав: часто фіксують активізацію бойовиків і збільшення кількості обстрілів сил АТО відразу після отримання змісту російських вантажівок.

Нагадаємо, попередній 30-й "гумконвой" складався із 100 вантажівок. Вони "везли" продукти харчування, зокрема, молочні консерви, борошно, крупи, макаронні вироби, олію, а також предмети першої необхідності та інші матеріальні засоби.