Аналітики одного з провідних інвестиційних банків світу Goldman Sachs прогнозують, що в липні Україна оголосить дефолт за своїми зовнішніми зобов'язаннями.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

На думку фахівців, Київ не зможе наступного тижня домовитися з кредиторами за планом реструктуризації і, ймовірно, оголосить мораторій ще до 24 липня – дати, на яку призначено виплату за купоном.

"Теоретично можливим" назвала оголошення мораторію на виплати в липні міністр фінансів України Наталія Яресько. Про це вона сказала 25 червня після завершення зустрічі членів уряду з представниками Американської торговельної палати та Європейської бізнес-асоціації, повідомило Радіо Свобода.

Читайте також: Україні бракує мільярда доларів на газ

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Комітет кредиторів України 22 червня оприлюднив заяву, в якій наполягає на якнайшвидшій зустрічі з представниками українського уряду та МВФ, яка має відбутися "без попередніх умов". Радники Комітету кредиторів повідомили тоді, що розглядають представлену Україною 19 червня пропозицію про реструктуризацію боргу обсягом 16 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що 11 червня Яресько заявляла, що очікує від МВФ виділення в липні наступного траншу кредиту в розмірі 1,7 мільярда доларів незалежно від результатів перемовин з кредиторами щодо реструктуризації боргів.