Духовний лідер буддистів Тибету відвідає рок-фестиваль Гластонбері у Британії.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Далай-лама виступить з промовою і з'явиться на головній сцені фестивалю, який щорічно проходить на заході Англії. Китай вже виступив проти присутності духовного лідера Тибету на фестивалі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Китай оголосив офіційний протест США

Влада Китаю звинуватила Далай-ламу у сепаратизмі. Пекін стверджує, що Далай-лама виступає за незалежність Тибету, який Китай вважає своєю територією.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Духовний лідер говорить, що не наполягає на незалежності і готовий погодитися на автономію Тибету у складі Китаю, якщо ця автономія буде справжньою.

Нагадаємо, Тибет приєднали до Китаю в результаті швидкоплинного військового конфлікту в 1950 році. Протягом декількох років регіоном продовжували керувати традиційна буддийська влада.

Довідка. Гластонберійскій фестиваль сучасного виконавського мистецтва - музичний фестиваль, що проводиться із 1970 року неподалік від міста Гластонбері у Великобританії. Подія із перших років свого існування отримала репутацію "британського Вудстока" і традиційно вважається одним з головних подій музичного року в Британії.

Фестиваль в Гластонбері відомий своїми рок-концертами, проте в рамках його проходять також виступи танцювальних, фольклорних, театральних та циркових колективів, влаштовуються художні експозиції.

Засновник фестивалю - фермер Майкл Івіс, на території ферми якого і проходить захід.