Сьогодні вночі закарпатські митники затримали громадянина Сербії, який намагався вивезти з України старовинні церковні приладдя та книги.

Пригода сталася на пункті пропуску "Дякове" у Закарпатські області. Прикордонники Мукачівсчького загону звернули увагу на водія вантажівки "Мерседес", котрий помітно нервував при огляді особистих речей. Тому автівку вирішили оглянути більш ретельно – і не помилилися.

Читайте також: На кордоні із Росією викрили підпільний нафтопровід (фото)

У коробках під особистими речами прикордонники виявили книги 1902, 1916, 1931, 1940-х років, 2 кадильниці, 2 церковні чаші, 2 церковні ложки, нагрудні хрести з ланцюжками з металу жовтого кольору, механічний наручний годинник та медалі.

Громадянина Сербії прикордонники затримали, а знахідку передали до СБУ в Закарпатській області. Згодом експерти визначать културну та історичну цінність речей, а також оцінять на яку суму іноземець намагався завдати збитків Україні.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще