У Парижі пройшов допрем'єрний показ документального фільму українського режисера В'ячеслава Бігуна "Серце мами Гонгадзе", приурочене до Дня народження жінки. Про це повідомляє Укрінформ.

"Це історія матері, яка втратила найцінніше –своїх дітей. Але зберегла найголовніше.. Серце мами", - йдеться на перших секундах фільму.

В основу стрічки лягла автобіографічна розповідь, а також свідчення подруг, бабусі Георгія Гонгадзе, представників духовенства та громадських діячів України.

"Мене записали в документах як Олександра, але я себе все життя обмацала Лесею і всі мене так називали", - говорить у фільмі мати журналіста.

Доля героїні розкривається на тлі історичних подій. Зйомки фільму відбувались у Франції, Україні, Грузії та Естонії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Матеріал по темі: В день народження Гонгадзе опублікували його раритетні фото

Найбільшу частину фільму займають особисті інтерв'ю Лесі Гонгадзе, в яких вона детально розказую про своє життя, активну громадську діяльність, заміжжя та народження сина, відомого журналіста Георгія Гонгадзе, який зник без вісти осінню 2000 року.

"Ніколи мені не хотілося вийти заміж. Я була в авангарді, цікавилася політикою, а Львів в 60-х роках кипів від національного руху ", - говорить вона.

Жінка розповідає про зустріч з майбутнім батьком Георгія Русланом Гонгадзе.

"Дивлюся, стоїть гарний, ну дуже гарний чоловік і говорить по телефону. Я стояла кілька хвилин біля нього. Я вже почала нервувати, коли він вийшов і попросив мене показати йому Кафедральний собор, оскільки він спеціально приїхав з Тбілісі у Львів", - каже Леся Гонгадзе.

Нагадаємо, що Леся Гонгадзе (Корчак) народилася 2 липня 1943 року у Львові. Медик за фахом, вона все життя займалася активною громадською діяльністю, а після зникнення сина у вересні 2000 року робила все можливе, щоб встановити винних у його вбивстві. Померла від невиліковної хвороби у листопаді 2013 року.