Україна не планує постачати природний газ на неконтрольовані території в опалювальний період 2015-2016 років, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Про це пише Радіо Свобода.

"Маючи 16,6 мільярда кубометрів газу минулого року, ми закачали в Донецьку і Луганську область на непідконтрольні території два мільярди кубів, чого ми не плануємо цього року", – сказав він у Києві.

За словами міністра, припинення закупівлі газу в Росії не вплине негативно на накопичення запасів газу до опалювального сезону. Україна може накопичити до його початку 18 мільярдів кубів газу, повідомив Демчишин.

Читайте також: Путін забрав в України знижку на газ

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Станом на 2 липня Україна продовжує імпортувати природний газ тільки через Словаччину.

30 червня "Нафтогаз України" повідомив, що з 1 липня зупиняє закупівлю газу в російського "Газпрому" до узгодження умов постачання. Ця заявив пролунала після того, як у столиці Австрії Відні відбувся черговий раунд переговорів про постачання газу між Україною, Євросоюзом та Росією – сторони не досягли порозуміння.