278 депутатів підтримали закон про національну поліцію з другої спроби. Він дозволить створити в Україні нову патрульну службу.

"Ми ламаємо систему – це одне завдання і воно легке. Друге завдання – збудувати працюючу систему. Дозвольте нам зробити це", - презентувала закон заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.

Депутати не підтримали персональну підзвітність поліцейських та залишили патрульну поліцію під впливом міністра внутрішніх справ.

За новим законом керівництво нової поліції призначатимуть на 2 або 4 роки за контрактом. Це має захистити поліцейських від зміни політичної ситуації і поставити їх роботу поза партійними інтересами.

Читайте також: Реформа міліції стартує у Харкові, Одесі та Львові

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Згідно з оголошеними раніше планами міністра Арсена Авакова, перші патрульні мають вийти на вулиці Києва вже 4 липня. Загалом по столиці будуть курсувати 1500 патрульних. Набір на навчання нових поліцейських вже триває у Одесі, Харкові, Львові та Дніпропетровську.