Чергову групу диверсантів, які готували теракти в Харківської області, затримали працівники СБУ. Колишній бойовик, який воював на боці так званої "ДНР" створив невелику банду з ще двох місцевих жителів Харківщини, щоб коїти диверсії на мирній території України. Як передає прес-служба СБУ, 20-річний житель області з прізвиськом "Кардинал" з вересня 2014-го року служив добровольцем у терористів, які називали себе "козаками".

"Він виконував функції розвідника диверсійно-розвідувальної групи, брав участь у бойових діях проти захисників Донецького аеропорту", - сказано в повідомленні.

А після повернення на початку року на малу батьківщину зловмисник отримав завдання від терористів збирати і передавати розвідувальну інформацію про дислокацію і пересування озброєних сил України. Також він займався вербуванням для здійснення диверсій.

Читайте також: В "ДНР" Россія створює нову армію - Бутусов

"Крім того, з метою власного збагачення банда намагалася налагодити незаконну торгівлю вогнепальною зброєю і боєприпасами, які повинні були отримувати від бойовиків "ДНР", - повідомили в СБУ.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Проти злочинців вже порушили кримінальну справу. Їм "світить" найближчі п'ять років провести у в'язниці.