"Газпром" припиняє роботи на "Південному коридорі", з якого газ піде в "Турецький потік".

Як повідомили Агентству газової інформації (АГІ) джерела, знайомі з ситуацією, йдеться про завершення раніше розпочатих об'єктів - нові об'єкти поки не починатимуть будувати.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Проект "Південний коридор" - розширення ГТС для подачі газу в "Турецький потік" передбачає будівництво двох ниток газогону.

Першою будувався "Західний маршрут" - 472 км. Його лінійна частина повністю побудована, забезпечена технологічна готовність до транспорту газу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Споруджуваний слідом "Східний маршрут" передбачає прокладку лінійної частини в 1625,6 км. Загальний бюджет будівництва у цінах на 1 січня 2012 року оцінюють у 715 млрд рублів.

Читайте також: "Газпром" збільшить транзит газу по Україні

На думку експертів, причина припинення робіт в тому, що "Газпрому" потрібно оптимізувати витрати, оскільки в пріоритеті у нього нові проекти, наприклад "Північний потік 2". А третю і четверту нитки "Турецького потоку" можна буде добудувати пізніше, якщо європейцям знадобиться цей газ і вони дадуть гарантії його купівлі, вважають експерти.

Також джерела агентства Bloomberg 30 червня повідомили про можливу затримку початку будівництва "Турецького потоку" мінімум до жовтня 2015 через торги Москви і Анкари щодо ціни на російський газ.