Ліцензії для малих і середніх виробників пива зроблять дешевше. В Міністерстві економіки також розробляють правила ліцензування для роздрібного продажу у МАФах, що заборонено згідно з новим законом.

"Замість допомоги розвитку малого бізнесу введено обов'язкове ліцензування оптової торгівлі пивом у розмірі півмільйона гривень на рік. Це помилка, через яку постраждали малі пивоварні. Мінекономіки почуло відгуки і завершує підготовку законопроекту для врегулювання підходу до проблеми", - написав в Фейсбуці заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.

Чиновник визнав, що невеличкі пивоварні готують відмінний продукт, створюють робочі місця і деякі навіть експортують свою продукцію на сусідні ринки. Згідно з новим законом, всі підприємства з виробництва пива незалежно від обсягів мають сплатити півмільйоні гривень за ліцензію. При цьому, наразі в Україні працюють кілька десятків підприємств з річним оборотом трохи більше 1 млн.

"Не може пивоварня-ресторан діяти за тими ж правилами, що і великий завод. З аналогічною проблемою зіткнулися і невеликі дистриб'ютори. Сума несуттєва для великих пивоварних заводів, ніяк не допомагає боротися зі споживанням пива серед неповнолітніх, але смертельна для малих пивоварень", - написав Нефьодов.

Читайте також: З завтрішнього дня пиво стає алкоголем

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Він зауважив, що в Міністертва також розглядають нові правила для МАФів, яким за новим законом продаж пива заборонили.

Із 31 червня в Україні вступили в дію зміни до Податкового кодексу, згідно з якими напої із вмістом етилового спирту від 0,5% офіційно стали алкогольнимі напоями. Тепер для продажу пива потрібна окрема ліцензія на торгівлю, вартістю від 500 до 8 тис гривень на рік. Продаж пива у приміщеннях менших за 20 метрів квадратних заборонено.