На Дніпропетровщині викрили чоловіка, який інсценував власну смерть та хотів отримати за це 10 млн. грн.. страхових виплат.

Про це повідомив під час брифінгу начальник управління прокуратури Дніпропетровської області Олександр Панченко.

Ще у жовтні 2013 року, за його словами, до правоохоронців звернулась жінка із заявою про зникнення свого 37-річного сина. Після цього його оголосили у розшук. Згодом жінка впізнала сина у трупі, який знайшли на одній з залізничних станцій області.

Незадовго до смерті чоловік застрахував своє життя від нещасного випадку на суму майже 10 млн грн. Ці гроші отримали його мати та сестра.

Під час розслідування справи, за словами Панченка, виникли підстави вважати, що чоловік насправді не загинув, а разом із матір'ю та сестрою інсценував власну смерть від нещасного випадку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Начальник прокуратури області зазначив, що так званого "загиблого" притягнули до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху вже після смерті.

Його цивільна дружина, під час допиту зізналась, що у грудні минулого року спілкувалась з ним телефоном. Сусід розповів, що постійно бачив чоловіка протягом двох останніх років.

Минулого місяця чоловіка виявили в одному з сіл на Полтавщині. Його особистість встановили за паспортом, що знаходився при ньому.

Читайте також: У столиці шахрай зняв з рахунку бійця АТО майже 45 тис. грн

Під час обшуку помешкання та квартир правоохоронці вилучили банківські картки на ім'я "загиблого", його матері та сестри, договори на депозитні вклади, а також оригінал свідоцтва про його смерть та документи щодо страхування життя та сплати страхових виплат.

Наразі громадянинові, його матері та сестрі повідомлено про підозру у скоєнні шахрайства у особливо великих розмірах. До суду внесено клопотання про накладення арештів на 7 карткових банківських рахунків, 2 депозитні рахунки, 5 автомобілів, 2 земельні ділянки, 3 будинки, 5 квартир, а також вилучені кошти у сумі понад 140 тис. грн. та цінності.

Досудове розслідування триває.