Віднині експортувати український ліс заборонено. Такий указ видав Петро Порошенко.

Президент учора підписав закон про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді, повідомляє "Українська правда".

Відповідний законопроект був поданий на розгляд Верховної Ради ще 10 грудня минулого року, а його авторами стали 11 депутатів від різних фракцій.

До речі, вже не одноразово виробники меблів та асоціації деревообробних підприємств вимагали від президента підписати закон. Оскільки кожен день затримки, на їх думку, негативно впливала на меблеву галузь України.

Читайте також: Російські виробники втратили $ 1 мільярд через бойкот українців

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, один з найбільших у Європі виробників шпони ЗАО "Еврошпон-Сміга" у червні подав судовий позов до президента і голови ВР про неналежне виконання ними обов'язків, пов'язаних з непідписанням і непублікацією вищезгаданого закону. Пізніше всеукраїнська асоціація деревообробних підприємств звернулася до суду для спільної участі у процесі.