Сьогодні офіційний сайт туркменської влади заявив, що російський "Газпром" не виконує свої обов'язки по купівлю-продажу газу.

У повідомленні зазначено, що російська компанія є неплатоспроможною по виконанню контракту із "Туркменгаз". "Газпром" не сплачує Туркменістану за природній газ з початку 2015 року.

"Російська компанія "Газпром" стала неплатоспроможною за своїми контрактами купівлі-продажу природного газу у зв'язку з триваючим світовою економічною кризою і введеними західними країнами економічними санкціями проти Росії.", - стверджується в повідомленні.

Росія і Туркменістан підписали договір на 25 років про співпрацю у газовій сфері ще у 2003 році. Згідно контракту, "Турменгаз" має постачати в Росію до 70-80 мільярдів кубометрів газу по каналу "Середня Азія - Центр", але із 2009 року постачання знизилось до 12 мільярдів кубічних метрів. На 2015 рік було заплановано поставити лише 4 мільярди кубометрів природного газу.

Читайте також: "Газпром" призупиняє роботи з "Турецьким потоком"

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нещодавно європейські газові партнери "Газпрому" висловили збентеження щодо планів будівництва нових шляхів поставки. Після невдалих переговорів із Туреччиною компанія знову змінила курс розвитку у Європі.