Господарський суд задовольнив позов Одеської міськради. Летовище повернули у комунальну власность.

Про це пише Еспресо.TV.

"Господарський суд Одеської області в понеділок повторно розглянув і задовольнив позовну заяву Одеської міської ради до ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент" і ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", - ідеться в повідомленні.

Окремі положення договору між ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент" та міською радою, а також окремі пункти статуту підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" суд визнав недійсними.

Читайте також: "Укрзалізниця" призначила додаткові потяги до Одеси

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вони стосуються передачі комунальної власності в якості частки в статутному фонді підприємства. Тобто рішення суду фактично повертає будівлі аеропорту у комунальну власність міста.

Ще у 2011 році Одеська міськрада вирішила створити нове підприємство спільно з інвестором - ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент".

За цією угодою, місто передало підприємству будівлі та споруди центрального аеропорту (тобто 25% частки в підприємстві).

У листопаді 2014 року рада звернулася до Госпсуду, вимагаючи визнання договору недійсним щодо передачі комунального майна.

17 грудня суд відмовив в задоволенні позову. 12 лютого 2015 року колегія Апеляційного господарського суду залишила це рішення в силі.

Нарешті до справи долучилася Генеральна прокуратура, і вже 14 квітня 2015 року колегія Вищого господарського суду скасувала рішення і направила справу на новий розгляд до першої інстанції.