Республіка Вірменія відкрила кордони для українських виробників продукції тваринництва.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Українська сторона, у відповідь на змінення порядку ввезення товарів у Вірменію, направила список із 65 переробними підприємствами, які готові постачати власну продукцію. Вона відповідатиме вимогам вірменської сторони та Митного союзу.

Вірменія, після опрацювання запиту, надала право ввозити продукцію тваринного походження 26 українським підприємствам. Наразі триває відповідна робота ще по 39 українським компаніям.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька зазначила, що відкриття вірменського ринку має велике значення для зміцнення експортного потенціалу країни.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Мінімальна закупівельна вартість молока становитиме чотири гривні за літр

"Відкриття ринку Вірменії - це позитивний сигнал для українських виробників молока та м'яса. Ми рухаємось не лише у напрямку Європейського Союзу, а диверсифікуємо збут продукції", - наголосила вона.

Крім Вірменії, за її словами, ведуться переговори з Казахстаном щодо експорту племінних тварин, молочної та іншої продукції.

Нагадаємо, аграрний експорт щодня забезпечує надходження в Україну 30 млн. дол.