Вулиця Багговутівська може залишитися без своєї головної визначної пам'ятки - старовинного будинку Багговута, на честь якого і названа вулиця.

Про це повідомила депутат Київради Олена Єскіна.

"Будиночок доведений до повного руйнування, а поруч з ним, думаю, і на його місці готується нове будівництво", - зазначила депутат.

Вона додала, що унікальний будинок вже не перебуває в комунальній власності.

"Але хто є його власником, як виявилося, київські чиновники не знають. Міліція теж не змогла встановити особу, яка довела пам'ятник до такого ганебного стану. Хоча відповідно до чинного законодавства, повинна була за нею доглядати", - обурилася Єскіна.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: У Києві відкрили виставку до 1000-річчя приставлення Володимира Великого (фото)

За словами депутата, це стандартна схема, за якою Київ продовжують позбавляти красивих і стародавніх будинків.

"Зверталася в реєстраційну службу з вимогою визнати даний об'єкт безхазяйним, щоб департамент комунальної власності повернув будинок Багговута в комунальну власність. Крім того, буду наполягати на тому, щоб правоохоронні органи притягли до відповідальності винних у свідомому доведенні будинку до руйнуванні", - повідомила Олена Єскіна.