На деяких станціях метро у Києві познімали комуністичні символи у рамках закону "Про декомунізацію", повідомила прес-служба Київської міської ради.

Сьогодні у головній залі станції метро "Шулявська" прибрали бронзовий надпис "Комунізм" і радянські зірки. На "Берестейській" демонтували серп і молот, які висіли на дверях кабельного відсіку.

На станції метро "Палац Україна" прикрили мозаїчне панно "Червоноармієць" і дві червоні радянські зірки. Як запевняє прес-секретар Київського метро Наталія Макогон, на "Театральній" вже замінили радянську символіку на 3D сцену. Схожим чином хочуть вчинити і зі станцією "Палац Україна".

Окрім цих станцій радянську символіку також виявлено на станціях "Героїв Дніпра", "Вокзальна", "Арсенальна", "Політехнічний інститут" та "Либідська". Декомунізація у метрополітені буде проходити за кошти підприємства.

Читайте також: Шість київських вулиць та провулків змінять назву

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше українські експерти зазначили, що демонтувати мозаїки у київській підземці не можна, адже це є творами мистецтва архітекторів.