Президент Петро Порошенко повідомив, що світовий металургійний гігант ArcelorMittal планує найближчими роками вкласти в Україну 1,2 млрд доларів інвестицій.

Про це написав на своїй сторінці у Twitter прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

"Радий, що ви продовжуватимете інвестувати в Україну", - сказав Порошенко під час зустрічі з головою ради директорів Arcelor Mittal Лакшмі Мітталом у Кривому Розі.

Сьогодні Порошенко в ході офіційного візиту до Кривого Рогу взяв участь у запуску нової доменної печі на металургійному комбінаті ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишня "Криворіжсталь").

Читайте також: Парламент ухвалив закони, які дозволять Україні отримати $3 млрд

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Раніше казахстанські ЗМІ повідомляли, що Arcelor Mittal може продати свої активи в Казахстані, Україні та Південній Африці. Проте, холдинг спростував цю інформацію.

Нагадаємо, металургійний холдинг ArcelorMittal виграв приватизаційний конкурс з продажу "Криворіжсталі" у жовтні 2005 року, запропонувавши за 93% акцій заводу 4,8 млрд доларів.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" є найбільшим підприємством гірничо-металургійного комплексу в Україні.

За даними журналу Forbes за 2015 рік, Лакшмі Міттал володіє статками у 13,6 млрд доларів.