Днями в РАГСі Деснянського району столиці відбулося одруження між транссексуалом, який був одягнений у весільну сукню, і лесбіянкою в костюмі жениха.

"Ближче до дати, оскільки вони обидва нетрадиційної орієнтації, вирішили одягнутися кожен згідно своєї ролі в сім'ї. Крім того, хотілося подивитися на реакцію співробітників РАГСу", - повідомляють Вести з посиланням на знайомих подружжя, присутніх на одруженні.

Як розповіла одна із працівниць РАЦСу, де проходила реєстрація, подібних випадків у них ще не було.

"Спочатку ми навіть не зрозуміли - вони виглядали, як звичайна пара. Потім уже, коли подивилися паспорта, то побачили, що чоловік - це наречена, а жінка - це наречений", - додає жінка.

Молодята відмовилися коментувати свої стосунки. Як розповіли виданню, пов'язано це з тим, що вони побоюються, що "їм ще в цій країні жити".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Згідно з буквою закону шлюб цілком легітимний. Закони України вимагають, щоб люди, які укладають шлюб, були жінкою і чоловіком.

Читайте також: "Спалювач сердець геїв" Кисельов підтримав одностатеві шлюби

"Стать людини для РАГСу випливає тільки з того, що написано в паспорті, а не з того, як людина виглядає. Будь-хто в нашій країні може до невпізнанності змінити свою зовнішність з жіночої на чоловічу шляхом гормональної терапії і косметичних операцій, але поки у нього паспорт з відміткою "стать - жіноча", для держави він залишається жінкою, навіть якщо це хлопець з бородою", - розповів лідер Гей-форуму України Святослав Шеремет.

Відзначимо, в Україні заборонені одностатеві шлюби, всі інші види відносин не суперечать закону.