Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, додавши що окрім популярного нині апелювання до Будапештського меморандуму, Тарута намагається вибудувати власну архітектуру мирного врегулювання конфлікту та політичної інтеграції територій, повідомляє Uainfo.

"У період глобальної політичної невизначенності, Україні варто не очікувати домовленостей найсильніших держав, а виходити із власними проукраїнськими ініціативами. Які зможуть завершити війну, без капітуляції, – зазначає політолог. – Однозначно, що план повернення Донбасу не має призвести до втрат території та легалізації бойовиків. Через що, Тарута прагматично пропонує робити ставку на проукраїнські місцеві еліти, які користуються повагою більшості місцевого населення.

"До речі, до таких може належати й сам ініціатор плану,оскільки свого часу був успішним бізнесменом і промисловцем. А також має досвід державницького управління на посаді голови ОДА", – додає Карасьов.

Окремо політолог відзначив насиченність плану різними прикладами міжнародного досвіду та реальними, практичними ідеями для місцевого населення. Як от повернення втраченого житла, що буде надзвичайно актуальним викликом процесу інтеграції територій в склад єдиної України.

Нагадаємо, що згідно зі планом Тарути, українська держава звернеться зі проханням до світової спільноти про визнання депутатів, обранних в 2010 році, легітимними представниками жителів тимчасово окупованих районів Донбасу, а до Росії – із закликом чинити тиск на ватажків ОРДЛО, які повинні будуть визнати цих представників законними органами влади і передати їм управління цими територіями.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще