В Одесі з'явиться новий Центр надання адміністративних послуг, який зведе до мінімуму час, необхідний для отримання дозволів.

Як передає ВВС Україна, про це розповіли заступник губернатора Одещини Юлія Марушевська та колишній заступник міністра юстиції Грузії Георгі Вашидзе, який раніше брав участь у створенні такого грузинського центру.

За їх словами, на початку своєї роботи Центр буде пропонувати 30 послуг, що працюють за системою "єдиного вікна". А до травня 2016 року планується збільшити кількість послуг до 250.

Читайте також: ГПУ скоротила три тисячі прокурорів

У приміщенні центру не буде дверей і окремих кабінетів.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як відзначив Георгі Вашідзе, Центр зможе без черг і в найкоротші строки видавати громадянам всі необхідні документи, зокрема свідоцтва про народження, паспорти, реєстрації, різні ліцензії, свідоцтва про смерть.

Він додав, що спілкування громадян з співробітниками буде зведене до мінімуму. Люди самі зможуть вивчити на сайті Центру, що їм необхідно зробити і приготувати для отримання необхідної послуги, а також що і в які строки їм повинні надати вже в Центрі.

Також у Центрі будуть встановлені термінали для оплати мит, а при необхідності громадянин зможе на місці зробити необхідні копії та фото.

Аналогічні центри можуть створити і у інших містах. Водночас для їх повноцінної роботи треба ще ухвалити відповідні законодавчі зміни.

Старт роботи Центру заплановано на жовтень 2015 року.