Компанія "Позняки-Жил-Буд" виграла суд і залишила за собою право на забудову 16 гектарів на Оболоні в Києві. Вона належить колишньому регіоналу Нверу Мхітаряну.

Про це з повідомляють "Наші гроші".

"Дніпровська екологічна прокуратура не змогла через суд розірвати договір оренди, за яким ТОВ "Архітектурно-будівельний альянс", що належить компанії" Позняки-Жил-Буд "екс-регіонала Нвера Мхітаряна, має право забудувати 16 гектарів на Оболоні. І апеляцію, і касацію прокуратура програла", - йдеться в матеріалі видання.

У екс-регіонала в розпорядженні тепер ділянка по вулиці Прирічній, на березі затоки Собаче гирло. Також він може користуватися прибережними зонами.

Нагадаємо, що раніше ця ділянка була в користуванні КП "Київзеленбуду". На ньому повинні були побудувати зону відпочинку і пляж з рятувальною станцією.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Однак у 2007 році Київрада прийняла рішення забрати землю у "Київзеленбуду" та передати її ТОВ "Архітектурно-будівельний альянс" в оренду на 10 років для будівництва житлового, соціально-побутового, торговельно-розважального, культурного, готельно-офісного, спортивно оздоровчого комплексу в Оболонському районі.

Однак у травні 2014 Дніпровська екологічна прокуратура подала до суду на Київраду і ТОВ "Архітектурно-будівельний альянс" з вимогою визнати рішення КМР і договір недійсними.

Матеріал по темі: В Україну намагалися незаконно ввезти "Бентлі" екс-регіонала

Крім того, суд заявив, що прокуратура пропустила строки позовної давності: перший протест на землевідведення заявляли ще в 2009-му, а це означає, що прокуратурі було відомо про цю справу ще тоді, а значить трирічний термін закінчився ще в 2012 році.

У теж час журналісти нагадують, що в березні цього року Київрада прийняла рішення про розірвання зазначеного договору оренди та збереження зеленої зони.

Депутати обгрунтували своє рішення тим, що забудова так і не почалася, а також тим, що місцеве населення висловилося проти неї.