Під час закриття 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю американському режисерові Даррену Аронофскі вручили нагороду Золотий Дюк за внесок у світове кіномистецтво.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Нагороду вручав український режисер Мирослав Слабошпицький.

"Це велика честь отримати нагороду з рук режисера, якого я дуже поважаю. Тепер, коли я отримав приз за внесок у кінематограф, я піду на пенсію, переїду в Одесу, куплю будинок на пляжі і буду влаштовувати вечірки наступні 40 років. У вас прекрасна країна і місто, я щасливий, що у мене є українське коріння ", - сказав Аронофскі.

Аронофскі поділився своєю радістю від подорожі до Одеси, на свою історичну батьківщину.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Матеріал по темі: На Одеському кінофестивалі оголосили переможців

Він розповів, що його батько закінчував місцеву школу, а сам режисер ріс в Брукліні поряд з Брайтон-біч, який в народі називають Маленькій Одесою.

Нагадаємо, що Даррен Аронофскі - режисер, продюсер, сценарист, актор. Автор фільмів "Реквієм за мрією", "Чорний лебідь", "Рестлер", "Фонтан", "Пі". Переможець Венеціанського кінофестивалю 2008 року, номінант на Оскара за кращу режисуру у фільмі "Чорний лебідь".