Інтернет-аукціон eBay і платіжна система PayPal, що належала йому із 2002 року, завершили процес поділу. Відсьогодні це - дві незалежні компанії.

Про це повідомляє Payspacemagazine.

"Починаючи із 20 липня, акції eBay і PayPal будуть продаватися на біржі окремо. PayPal збереже місце в індексі високотехнологічних компаній NASDAQ, після чого його ринкова вартість знизиться з 75 до 30 мільярдів доларів", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: "Убитий" аеропорт в Іспанії продали китайцями за 10 тисяч евро

Минулого тижня компанія eBay опублікувала останній фінансовий звіт, в якому представила показники PayPal разом із материнською компанією.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Прибуток PayPal за останній квартал у складі eBay залишався на досить високому рівні, не зважаючи на відволікаючі фактори.

Кожна із компаній відтепер матиме свого керівника: у eBay це буде Девін Веніг, а у PayPal - Ден Шульман.

"Я впевнений, що нові генеральні директори та їхні команди мають вірними стратегіями та операційними структурами, які дозволять eBay і PayPal зміцнити свою вартість і напрацювати досвід на користь споживачів по всьому світу", - заявив Джон Донахью, колишній гендиректор eBay.

Нагадаємо, американський онлайн-аукціон нещодавно виставив на продаж іще один свій підрозділ - eBay Enterprise, який спеціалізувалося на сервісах в сфері електронної комерції.