Російський Сбєрбанк у своєму огляді "Зовнішні шоки 2015: неприємно, але без катастрофи" попереджає про нові зовнішні шоки на російському валютному ринку. Наприклад, у четвертому кварталі, впевнені фахівці, зросте волатильність (мінливість ціни) пари євро-долар.

Цей огляд був опублікований на сайті Сбєрбанку 20 липня.

"Не виключений шок на валютному ринку в 4 кварталі 2015 року, коли волатильність пари євро-долар сильно виросте. Падіння рубля може перевищити природний рівень зниження, обумовлений падінням цін на нафту", - йдеться в документі.

До 2016 року, упевнені експерти Сбєрбанку, не варто чекати підвищення цін на нафту до рівня 65 доларів за барель. Середні ціни на нафту марки Urals можуть досягти тільки 55 доларів за барель через "більше уповільнення в Китаї і зростання пропозиції іранської нафти".

Читайте також: "Долар в Україні зараз мають продавати за 7 гривень"

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У звіті сказано, що в таких умовах Росію чекає ще один рік без зростання споживання: інфляція знижується повільніше, а в 2016 році реальні зарплати і доходи також падають.

"Вихід із рецесії відкладається до 2017 року, але внесок чистого експорту в зростання залишиться позитивним ще на початку 2016 року. Перехід до режиму більшої економії бюджетних витрат стане неминучим", - йдеться в документі.

Однак, незважаючи на все це, в огляді сказано, що "катастрофічні сценарії ніяк не проглядаються".

Нагадаємо, що в травні цього року Сбєрбанк шокував акціонерів роликом про негативні перспективи розвитку російської економіки. Відео зняла на відео лише присутня на зібранні журналістка, банк існування відео заперечував.