В Україні створюються потужні професійно підготовлені мобільні підрозділи спеціального призначення і швидкого реагування. Вони зможуть дати відсіч як зовнішньому, так і внутрішньому ворогу.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов сьогодні після військових навчань одного зі спецпідрозділів Національної гвардії на полігоні в Нових Петрівцях, передає прес-служба РНБО.

"Росія веде проти нас жорстоку гібридну війну не тільки на полі бою. Не в змозі прорвати нашу оборону на фронті, вона закидає на нашу територію терористичні та диверсійно-розвідувальні групи, підтримує і стимулює бандитські та сепаратистські угруповання для дестабілізації ситуації в Україні, створення паніки та хаосу", - наголосив Турчинов.

Секретар Радбезу зазначив, що його відомство поставило завдання зі створення та посилення у складі Нацгвардії численних підрозділів спецпризначення "для швидкого та адекватного реагування на будь-яку внутрішню та зовнішню загрозу".

Читайте також: Нацгвардія отримала нові безпілотники (фото)

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Саме на ці підрозділи, за його словами, покладатиметься завдання з нейтралізації та, за необхідності, знищення терористів, диверсійно-розвідувальних груп або озброєних бандитських угруповань.

Турчинов зазначив, що у процесі реформування Міністерства внутрішніх справ у лавах Національної поліції створять шеститисячний корпус оперативної раптової дії – "КОРД". Він має повинен професійно та якісно виконувати функції, які раніше покладались на "Беркут", "Сокіл" та "Грифон".

Нагадаємо, Турчинов заявив, що в разі зриву зобов'язань з боку Росії Україна готова дати гідну відсіч військовій агресії.