Міністерство промисловості і торгівлі Росії розглядає ідею введення продуктових карток для незаможного населення.

Про це повідомляє видання "Известия".

"У разі нестабільної ситуації на ринку, гіперінфляції або дефіциту певних необхідних продуктів в країні має бути передбачений механізм отримання продовольчої допомоги в натуральному вигляді, коли громадянин по картці зможе отримувати безпосередньо набір продуктів", — зазначив генеральний директор компанії "Оптконсалт", що виграла тендер міністерства з підготовки аналітичних матеріалів та обґрунтувань щодо формування адресному продовольчої допомоги нужденним, Дмитро Мельников.

Зокрема, у компанії пропонують видавати продуктові картки тим сім'ям, де середній дохід на члена сім'ї менше прожиткового мінімуму. Це також не залежатиме від їх соціального статусу.

Мельников зазначив, що зараз соціальна підтримка надається певним категоріям громадян, а саме пенсіонерам, ветеранам, багатодітним.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте також: Росіянин спалив себе через маленьку пенсію

"Якщо подивитися на кожну категорію, в них є громадяни з різним рівнем середнього доходу на душу населення. Було б справедливо надавати допомогу з позицій прожиткового мінімуму", — наголосив директор компанії.

Нагадаємо, у Росії пенсіонер здійснив самоспалення у відділенні "Пошти Росії", бо його не влаштувала нарахована пенсія. Чоловік помер від отриманих опіків.