Європейський інвестиційний банк надав Україні кредит у розмірі 400 млн євро на розвиток житлово-комунальної інфраструктури.

Відповідну угоду сьогодні підписали міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та віце-президент ЄІБ Ласло Баранай, передає УНІАН.

"Ця угода є безпрецедентною у зв'язку з тим, що це гроші, які надходять на комунальні підприємства, і це найдешевші гроші",- сказав Зубко.

За його словами, частина кредиту терміном 30 років з пільговим періодом 8 років піде на модернізацію системи водопостачання, інша частина терміном 22 роки з пільговим періодом 5 років – на оновлення системи теплопостачання.

Читайте також: Єврокомісія виділила Україні 600 млн євро на реформи

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Зубко відзначив, що кредитні кошти дадуть можливість відновити і модернізувати муніципальні комунікації без необхідності підвищення тарифів для споживачів.

У свою чергу, Баранай наголосив, що основною метою кредиту є підвищення енергоефективності комунікацій в умовах перебоїв поставок енергоресурсів і фінансової кризи.

"Кошти будуть спрямовані на поліпшення якості застарілої радянської системи комунікацій, яка є вкрай неефективною", - сказав віце-президент ЄІБ.

Нагадаємо, в лютому рада директорів Європейського інвестбанку затвердила рішення про надання Україні кредитів на загальну суму 1 млрд євро. Акціонерами ЄІБ є 27 країн - членів ЄС.