Американські вчені встановили, що відмова від вживання солі згубно позначається на здоров'ї людини. Щоб не стикатися з проблемами зі здоров'ям необхідно включити в свій раціон сіль. Біле золото має надходити в організм, але в межах добової норми.

Нестача цього продукту може спровокувати гіпертонію, а це особливо небезпечно для людей, які вже мають проблеми з артеріальним тиском. Прийти до такого висновку медики змогли тільки після тривалих досліджень.

В експерименті брали участь більше 3000 людей у віці від 30 до 65 років. Медики спостерігали за станом здоров'я добровольців і у самому початку експерименту у всіх респондентів показники були в нормі. По закінченню дослідження, добровольці, які скоротили кількість споживання солі стали страждати від високого артеріального тиску. У добавок до всього, у них погіршився стан здоров'я та серцево-судинної системи.

На практиці вдалося з'ясувати, що для нормальної роботи організму постійний зміст кухонної солі в тканинах і крові має бути. Дефіцит білого золота призводить до нервових розладів, проблем з серцем і судинами.

Без натрію неможлива передача нервових імпульсів і скорочення м'язів. У підсумку це приводить людину в млявий стан, виявляється м'язова слабкість і сонливість, порушення координації руху. Сіль допомагає виробляти шлунковий сік і посилює роботу метаболізму. За браком солі організм, як правило, починає компенсувати з запасів, які є у кістково-м'язових тканинах. А це в свою чергу може призвести до їх руйнування.
На думку вчених, людський організм може протриматися 10-12 днів без солі. Після цього терміну, організм починає давати перші збої. В середньому, для нормальної життєдіяльності необхідно в день вживати 4-6 г білого золота. Варто враховувати той факт, що сіль міститься в деяких продуктах харчування, таких як капуста, селера, рис, вівсянка, буряк, морква, горох, квасоля, м'ясо. Тому, вживаючи ці продукти можна відшкодувати недолік солі в організмі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Дефіцит солі, так само, як його і перенасичення шкодить здоров'ю, тому необхідно досягти того, щоб цей продукт надходив в потрібних кількостях.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що причини денної сонливості можуть бути різними. Могло статися порушення сну і внутрішній годинник поміняли свій режим. У таких людей ближче до ночі пропадає сон, а в денний час навпаки. Необхідно привчити себе засинати і прокидатися в один і той же час, при цьому мати повноцінний сон, який триває не менше 7-8 годин. Якщо ви знаходитесь вдома, чи не підкоряйтеся бажанням лягти спати на пару годин. В цьому випадку випийте мате або міцну каву, ці напої допоможуть підбадьоритися. Навантажуйте більше свій організм, давайте більше фізичних навантажень.