Сьогодні, 4 травня, в Кривому Розі працівники чотирьох шахт влаштували страйк: після закінчення зміни вони відмовилися вийти на поверхню.

Як повідомляє "Радіо Свобода", цю інформацію підтвердив Юрій Самойлов, глава міської організації Незалежної профспілки гірників України.

У страйку беруть участь шахти "Гвардійська", "Жовтнева", "Тернівська" і "Батьківщина". Всі вони входять до складу "Криворізького залізорудного комбінату". Протестуючі вимагають підвищення зарплати до 1000 доларів в гривневому еквіваленті, пояснюючи це тим, що така сума була в 2012 році: ціни навколо підвищуються, а зарплата залишається незмінною.

Зараз під півторакілометровою товщею землі знаходиться близько 400 працівників. Керівництво намагається домовиться зы страйкарями і поки що ніяк не коментує ситуацію.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як в квітні полтавські активісти влаштували акцію протесту проти будівництва кафе.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще