Після тренування ми відчуваємо біль, але іноді відбувається інакше. Ви виконуєте великі навантаження на тіло, але після тренування або на наступний день ваше тіло не дає ніяких ознак больових відчуттів.
Неприємні відчуття поділяють на два види: по таймингу і на наступний день.

Із-за чого виникають неприємні відчуття?
При розщепленні молекули глюкози на дві молекули АТФ утворюється побічний продукт, який називається лактат або іншими словами молочна кислота. З кожним підходом, під час тренування, накопичується лактат, який і викликає сильне печіння. Після закінчення тренування лактат надходить у кров. З-за цього процесу підвищується кислотність крові. Це безпечний процес, який сприяє омолодженню організму.

Болі, які наступають на наступний день зазвичай відбуваються у малотренованих осіб або в тому випадку, якщо ви почали нову програму тренувань, яку ваше тіло ще не відчувало.
Хворобливість після тренувань з'явиться в будь-якому випадку, а запізніла біль проходить після регулярних тренувань протягом 1-2 тижнів. Тренування необхідно змінювати з частотою один раз в 3-6 місяців. Якщо в процесі і після застосування нових тренувань ваше тіло не болить це значить, ви щось робите не так.

Шкідлива біль
По своєму відчуттю вона різка, раптова, пульсуюча. Після певних тренувань, які ви можете виконувати не правильно на тілі з'являються синці, рани, клацання і хрускіт у суглобах. З такими симптомами краще звернутися до лікаря. Якщо виконання тренувань супроводжується больовими відчуттями значить ви робите щось не правильно.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повинні м'язи хворіти після тренувань?
Мета кожного тренування - прогрес і зовнішній прояв бажаних результатів. Якщо після кожного заняття присутній ниючий і колючий біль, значить ви не правильно виконуєте вправи і в подальшому це може нашкодити.

Якщо м'язи не болять?
Біль не є хорошим результатом тренування і росту м'язів. Біль це наслідок сильного навантаження на тіло. Ріст і розвиток м'язів відбувається під час відпочинку і відновлення. Якщо тренування пройшло правильно, воно не повинно супроводжуватися хворобливим станом, це одна з ознак того, що м'язи укріплені і готові до наступних навантажень.

Можна тренуватися при болях в м'язах?
Не можна навантажувати м'язи, які ще не відновилися після попереднього тренування. Або дайте відпочити тілу або навантажуйте інші ділянки.

Як боротися з болем?
Позбутися від болю у м'язах допомагає гарячий душ, масаж, відновлювальні тренування, сауна. Завжди розминайтеся перед інтенсивним тренуванням, так як вже розігріті м'язи легше переносять навантаження.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що у більшості, скупчення жиру відбувається в області талії. Це відбувається через малорухливого способу життя, проблем з травною системою, захворювань шлунково-кишкового тракту, низькими фізичними навантаженнями. Коли кількість калорій не встигає перетравлюватися, всі токсини і шлаки відкладаються в підшкірній прошарку, що призводить до шару жиру.