В Україні навесні цього року розпочнеться черговий призов до армії. Планується, що ряди військових поповнять близько 14 тисяч осіб вікової категорії від 20 до 27 років.

Про це повідомляє Politeka.

З бюджету на потреби призовної кампанії виділили близько 46,5 млн грн., 45,2 млн із яких складає матеріальна допомога новобранцям. Кожен із них отримає по 3200 гривень одним платежем.

Українці із вищою освітою служитимуть близько 12 місяців, а солдати та матроси, які проходять строкову службу у ВСУ – до 18 місяців. Уникнення призову загрожує штрафом у розмірі 85-119 гривень та до 255 гривень за повторне порушення.

Військові також можуть розраховувати на відстрочку служби, у тому випадку, якщо опікуються непрацездатними батьками, або мають дитину до трьох років. Передбачені пільги також для тих, чия дружина за медичним висновком має групу інвалідності, сиротам, людям із хворобами серця.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що інженери створили новітню бронемашину для українських військових.