Несподіваний циклон із Балкан, який приніс до України снігопади та пронизливий холодний вітер, який неприємно здивував не лише українців, а й завдав чимало шкоди природі, зокрема перелітним птахам, які поспішили прилетіти до місць своїх гніздувань. Найпершими на собі відчули примхи весняної погоди ластівки та стрижі, які через похолодання впадають у своєрідний анабіоз.

Орнітологи відзначають, що птахам із теплих країни набагато складніше налаштувати себе на таку погоду, крім того, похолодання може призвести навіть до загибелі теплолюбивих пернатих, - передає слова орнітолога Олександра Пономаренка "kp.ua".

За словами фахівця, птахи, які прилетіли з південних країн, можуть зіткнутися з голодом, оскільки вони, в порівнянні з тутешніми пернатими, не здатні здобувати собі їжу, шукати комах, які ховаються від холоду глибоко у стовбурах дерев та під землею.

Як пояснив Пономаренко, постраждає найбільше саме комахоїдна група пернатих. Деякі з них полетіли до тепліших регіонів, де достатньо їжі. А от стрижі, наприклад, рятуються як можуть. За словами орнітологів, ці птахи на деякий час можуть впадати у стан, подібний до анабіозу, як у риб. Але в такому стані птах може прожити один-два дні, якщо не потепліє та не знайдеться достатньо їжі, він може загинути.

За словами орнітологів, цієї весни погода може вбитидо 7% перелітних птахів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", синоптики прогнозують погіршення погоди та попереджають про дощі та сніг по всій території України на найближчі вихідні.