Косметологи дають безліч порад про те, як правильно очищати шкіру. Ми активно шукаємо інформацію про правильному догляді за шкірою, але на жаль, не так активно приділяємо увагу помилок, які ми робимо при очищенні шкіри.

Коли ми робимо помилки при очищенні шкіри це призводить до втрати природного кольору обличчя, з'являються чорні крапки, закупорюються пори, з'являються запалені ділянки на шкірі обличчя.
Якщо шкіра не проблемна і за нею легко доглядати так само їй легко і нашкодити.

Якщо врахувати всі помилки, які ми допускаємо, то можна забути про проблеми з шкірою назавжди.

1. Не правильний вибір косметичних засобів
Дуже груба помилка в тому, що при виборі косметичного засобу в першу чергу ми звертаємо увагу на бренд і запах косметики або нам подружка порадила засіб, який може зовсім не підійти, а що ще гірше викликати алергію. При виборі очищаючого кошти в першу чергу відштовхуйся від свого типу шкіри. Для жирної шкіри краще всього підійдуть очищаючі засоби, які регулюють роботу сальних залоз, а для сухої і чутливої шкіри підійдуть засоби з заспокійливими і живильними компонентами.

2. Ми вмивалися занадто гарячою водою
Гаряча вода вимиває шкірний жир, у підсумку це призводить до сухості, особа стає тьмяним на колір. На сухий тип шкіри це ще гірше діє. Умивайтеся теплою водою, бажано очищеної. А для кращого ефекту і збереження довгої молодості умивайтеся спочатку теплою, а потім прохолодною водою.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

3. Мало уваги області навколо очей і шиї
Необхідно використовувати засоби для догляду навколо очей, які пройшли офтальмологічний контроль. Що стосується шиї це один з перших ділянок на тілі, який видає наш вік. А все тому, що ми намагаємося максимально очистити шкіру особи, а для шиї у нас не вистачає часу або бажання. Не варто ігнорувати цю ділянку.

4. Ретельно знімаємо макіяж
Коли ми наносимо косметику на обличчя, ми намагаємося стежити, щоб все лягало рівне, ідеальні риси і красиві відтінки. За красою макіяжу ми ретельно стежимо, але коли справа доходить до очищення, ми не так ретельно змиваємо весь бруд і косметику в кінці дня.

5. Захоплення скрабами
Якщо на засобі написано використовувати його 1-2 рази на тиждень, краще не варто з виробником косметики. Косметологи не рекомендують часто використовувати скраб, особливо, коли на інструкції зазначено кількість використання в тиждень. Якщо хочеться частіше скрабити шкіру обличчя, існують спеціальні м'які скраби для щоденного використання.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що велика роль відводиться ранковому вмиванню, адже це одна з процедур, що допомагає очистити шкіру та попередити старіння. Не варто вмиватися водою з-під крану – краще використовувати кип'ячену, мінеральну чи фільтровану воду. Якщо після вмивання шкіра стає стягнутою, то варто обирати засоби для сухої шкіри.