Американські фінансисти із компанії Stratfor провели аналітичні дослідження української економіки у період після розриву зв'язків із Росією.

Про це повідомляє Politeka.

Згідно експертного аналізу, за кілька останніх років рівень експорту знизився суттєво знизився. Якщо чотири роки тому Україна ввозила товарів на загальну вартість близько 15 мільйонів доларів, то вже у 2014 році – на 9,8 мільярдів доларів. Рік потому показники впали до 4,8 мільярдів доларів.

Співробітники Stratfor відзначили, що минулого року експорт зменшився до 3,6 мільярдів – тобто 8% від загального обсягу. В якості альтернативи Україна починає активно освоювати європейські ринки – на 37%.

Останнім часом також налагодилися поставки вугілля із Польщі, а в майбутньому планується завозити "чорне золото" із Південної Африки та США, втім це може призвести до збільшення витрат на імпорт.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що міжнародні фахівці спрогнозували ріст української економіки у 2018 році на 4%.