Економіка України в 2016 році може зрости на 2%, а у 2018 – на 4%. Такі дані оприлюднило міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Ratings Services.

Однак у поточному році довгостроковий кредитний рейтинг України є негативним, констатують експерти, пише УНН.

"Ми можемо підтвердити довгостроковий кредитний рейтинг України у іноземній валюті на рівні "СС", але прогноз за рейтингом є негативним. Макроекономічна ситуація в Україні залишається дуже непростою. Ми сподіваємося, що у 2015 році падіння економіки складе близько 15%, однак вже в 2016 році прогнозоване можливе зростання до 2%, а в 2018 — до 4%", — йдеться у повідомленні S&P.

Також міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's прогнозує зниження ВВП України на 15% в 2015 році. У прогнозі говориться, що зовнішні чинники підривають впевненість в економіці країни і погіршують її торгові показники.

Читайте також: Росія не найкращий кредитор - Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

S&P допускає, що дефолт Україні відбудеться за борговими зобов'язаннями в іноземній валюті, при цьому як мораторій на виплати, так і реструктуризація єврооблігацій будуть вважатися випадками дефолту.