Художник з Денвера (штат Колорадо) Ландон Майєр створює реалістичні маски відомих людей.

У 2000-му році він заснував компанію Hyperflesh і почав продавати дитячі маски, але пізніше переключився на "обличчя" знаменитостей.

За 17 років він зробив безліч робіт і продавав їх на Ebay: найбільше прославилися маски акторів Чарлі Шина ("Взвод"), Пітера Дінклейджа ("Гра престолів"), Браяна Кренстона ("У всі тяжкі", яку після фестивалю Comic Con в 2013 році він виставив на продаж за $30 тисяч), боксера Майка Тайсона і президента США Барака Обами.

Майєр створює маски на 3D-принтері, розфарбовує і доповнює їх "природними" деталями: зморшками і волоссям. Щоб досягти максимальної схожості з "оригіналом" митець аналізує безліч знімків обличчя з різних ракурсів. Створення деяких масок займає у нього кілька тижнів або навіть місяців.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Художник зізнався, що навмисне робить деякі роботи страшними, оскільки любить фільми жахів. У 2009 році він навіть випустив серію роликів про дорослих людей з реалістичними масками дітей, які гуляли вулицями міста.

З минулого року Майєр став більше уваги приділяти політиці. На фестивалі фільмів жахів в Каліфорнії Monsterpalooza його компанія представила маски основних учасників президентських перегонів у США: Дональда Трампа, Гілларі Клінтон і Берні Сандерс.

Після фестивалю Майєру вдалося продати ці маски за $4,5 тисячі.

Засновник Hyperflesh зазначив, що намагається обирати "актуальних персонажів", тому і звернувся до політики, однак, на його думку, політична атмосфера в країні "дуже агресивна".

У 2017 році художник знову виступив на Monsterpalooza. Цього разу люди в масках Трампа, Путіна і Кім Чен Ина разом станцювали. Після цього "лідери" КНДР і США побилися, а президент Росії їх розбороняв. Сам Майєр був у масці Путіна.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", в мережі показали пушистих двійників зірок.