Сигарети та алкогольні напої будуть дорожчати протягом п'яти років, щоб ціни зрівняти з європейскими.

Щоб виконати рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), податкова підніме акцизи на сигарети ти алкоголь. Перед Україною організація поставила завдання щодо оздоровлення громадян. Також ми маємо прирівняти акцизні ставки до європейських. Про це повідомляє ТСН.

"Сьогоднішні наші акцизні ставки дуже далекі від європейських - тут цигарки 10 грн, а в Європі - 5 євро. Вдесятеро дорожче. За нашими підрахунками років через 10 ми зможемо досягти європейської ціни на тютюн і відповідно акцизи", - розповідає заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

За словами Макеєвої, нині є вже розробленим міністерством план підвищення на 5 років. Таким чином перехід буде не таким відчутним.

Читайте також: Передачі на фронт: сигарети, булочки з молоком і глушники (фото)

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Протягом п'яти років на 10-20% щорічно зростатиме акциз – це тютюн. На алкоголь по-іншому будуть оподаткувати, але також буде поступово підійматися. Відсоток буде більший", - пояснила заступник міністра фінансів.