Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно з якою припиняється практика застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За його словами, прийняття постанови дозволить справедливо перерозподілити витрати, пов'язані з виробництвом і наданням послуг з водопостачання та водовідведення між споживачами.

У свою чергу, підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст будуть формувати окремі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

Другого вересня на засіданні уряд підтримав рішення щодо вдосконалення чинного механізму формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Читайте також: Депутати саботують закон про державне фінансування політичних партій

Раніше діяв єдиний тариф на централізоване водопостачання та водовідведення для ліцензіатів для всіх груп споживачів. Так, органами місцевого самоврядування тарифи формувалися і встановлювалися по групах споживачів: населення, бюджетні установи, інші споживачі і т.д.

Вони враховували технологічні особливості процесу виробництва / споживання послуг, включали фактичні витрати, пов'язані з цим.