В Одесі з першого вересня вперше в Україні почали видавати свідоцтва про народження дитини при виписці з пологового будинку.

Про це повідомляють "Факти".

У департаменті інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міської ради відзначили, що базою для реалізації пілотного проекту став пологовий будинок номер п'ять.

"Завдяки нововведенню мати дитини отримує свідоцтво про народження відразу при виписці і їй не потрібно додатково їхати в РАГС", - розповів головний лікар пологового будинку № 5 Віталій Гордєєв.

Такі свідоцтва вже отримали перші три малюка. Співробітник відділу обласного управління юстиції оформляє всі необхідні документи. Для цього використовується відповідне програмне забезпечення. З його допомогою дані вносять до державного реєстру безпосередньо на території медустанови.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Карту киянина можна отримати без прописки - КМДА

Очікується, що пілотний проект спростить взаємодію молодих батьків з державними структурами. Нововведення значно заощадить час, необхідний для реєстрації дитини.

У міськраді додали, що надалі буде розглянуто питання про поширення даної ініціативи на всі міські пологові будинки.