Усі учні найближчим часом будуть забезпечені безкоштовними підручниками. У цьому сьогодні, 4 вересня, під час пленарного засідання Верховної Ради України запевнив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

За його словами, усі кошти на безкоштовні підручники знайдені. Зокрема, половину з необхідних для друку книг коштів складають гроші, які були призначені із попереднього кошторису на Верховну Раду - 130 млн і 87,5 млн гривень, які були виділені урядом з бюджету.

"Друга половина коштів, і це підтвердили всі голови обласних державних адміністрацій, коли вони брали участь у спеціальному засіданні уряду, будуть виділені обласними бюджетами", - повідомив Квіт.

Читайте також: Квіт обіцяє не закривати початкові сільські школи

Міністр освіти наголосив, що підручниками забезпечать усіх школярів, але із певним запізненням.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Я також хочу додати, що видавці, які перемогли в конкурсах, незважаючи на те, що ще коштів раніше не було, працювали і працюють над підручниками, вони друкуються, і найближчим часом нові підручники будуть у школах. Звичайно, запізнення є, тому що кошти були знайдені тільки в серпні, але безкоштовні підручники для всіх українських сімей будуть", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін підтримав постанову, що започатковує фінансову автономію українських вишів.