Державна фіскальна служба (ДФС) буде істотно скорочена, податкова міліція - ліквідована, а на митниці запроваджено єдиний стандарт і ціна розмитнення товарів по всій Україні. Про це заявив глава Уряду України Арсеній Яценюк в ефірі "10 хвилин з Прем'єр-міністром" в неділю ввечері.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, за словами глави Уряду, в ДФС на сьогодні працюють 60 тис. людей, які перевіряють близько 3 млн суб'єктів підприємницької діяльності.

"При цьому тільки 1500 підприємств наповнюють державний бюджет на 80% ... Державна фіскальна служба буде істотно скорочена", - зазначив він.

Яценюк підкреслив, що ДФС повинна бути "не контролюючим корупційним органом, а сервісом для кожного платника податку".

"Вони - це перший помічник платника податку, який хоче чесно і прозоро платити податки в державну казну", - підкреслив Прем'єр.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

На місце ліквідованої податкової міліції, за його словами, приходить Державна служба фінансових розслідувань.

"Це і служба, яка повинна виявляти нечесних платників податків і повинна захищати чесних і прозорих платників податків", - зазначив Яценюк.

Читайте також: Яценюк назвав чотири принципи нової податкової політики

Прем'єр також зазначив, що ДФС повинна встановити єдиний стандарт розмитнення товарів.

"Митниця залишається корумпованою. І причина цього - кожна область самостійно визначає, на яких умовах розмитнювати той чи інший товар. На наступному тижні Державна фіскальна служба введе один-єдиний стандарт і ціну розмитнення товарів по всій Україні", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Прем'єр заявив, що результатом бюджетної та податкової децентралізації стало те, що доходи місцевих бюджетів збільшилися на 40%.