Держава збирається проводити податкову політику за чотирма принципами. Справедливе оподаткування, рівність для всіх, спрощення системи і передбачуваність податкової політики - базові принципи нової податкової реформи. Про це глава Уряду Арсеній Яценюк розповів під час "10 хвилин з Прем'єр-міністром", передає РБК-Україна.

"У першу чергу податкова політика вимагає справедливості - справедливості в тому, що той, хто заробляє, повинен отримувати свою законну частину доходу, і бюджет також повинен отримувати свою частину доходу від відповідних заробітків", - прокоментував Яценюк перший принцип.

Другим принципом, за словами Яценюка, є принцип рівності.

"Другий принцип - принцип рівності. Це означає, що податки платять усі, що система оподаткування дорівнює для всіх. І ніяких винятків для компанії чи олігарха, який володіє цією компанією, не повинно бути", - підкреслив Прем'єр.

Читайте також: Кабмін пропонує ввести єдиний 20% податок на зарплату

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

"Третє - це простота. Кращий спосіб побороти корупцію в податковій системі і зробити так, щоб всі платили податки, - це максимально її спростити", - додав Яценюк.

Останнім принципом Прем'єр назвав передбачуваність.

"Четвертий принцип - це передбачуваність податкової політики: підприємець повинен знати, які податки встановлені, які податки і коли будуть варіюватися", - пояснив він.

Нагадаємо, Прем'єр заявив, що результатом бюджетної та податкової децентралізації стало те, що доходи місцевих бюджетів збільшилися на 40%.