Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль показав проект 240-метрового мосту через Тису між Україною та Румунією.

Про це повідомляє прес-служба Геннадія Москаля.

"Просування питання зведення мосту через Тису між Україною та Румунією, яке було припинено через події на сході України, слід відновити і прискорити", - заявив Геннадій Москаль під час робочої зустрічі з префектом повіту Марамуреш (Румунія) Антоном Рогіаном у румунському місті Бая Маре.

Повідомляється, що міст і контрольно-пропускний пункт будуть з'єднувати два населених пункти: з української сторони це село Біла Церква Рахівського району, а з румунської - місто Сигіт повіту Марамуреш. Кошти на будівництво виділить Євросоюз, а Україна облаштує інфраструктуру і під'їзну дорогу.

Для початку робіт урядам двох країн необхідно підписати спеціальну угоду, і Москаль запевнив, що найближчим часом буде говорити про це з прем'єр-міністром України.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Москаль обіймав гуцулок на закарпатському фестивалі бринзи (фото)

"У населених пунктах на обох берегах Тиси проживають як українці, так і румуни, тому новий міст значно поліпшить їх родинні та культурні зв'язки. Крім того, відкриття пункту пропуску серйозно пожвавить економічну та інвестиційну діяльність на прикордонних територіях обох країн", - зазначив очільник області.

За його словами, міст вже спроектований, його довжина складе 240 метрів, а опори побудують на берегах, а не в акваторії Тиси.